Kwan Yin

Quan yin

Billed af Quan yin

Kwan yin – Billedet er malet af Peter Fich Christiansen

Kwan yin – Billedet er malet af Peter Fich Christiansen

 


Kwan Yin er medlem af Det Karmiske Råd og arbejder tæt sammen med Herren Maitreya og St. Germain på at forandre menneskehedens hårde skæbne. Hun er tæt knyttet til Maria og Lady Nada og har desuden et tæt samarbejde med deva-verdenen.

Kwan Yin kaldes også Østens Maria. Både Maria og Kwan Yin siges begge at stamme fra den samme sjæl og at være givet Yin frekvensen.

Kwan Yin er medfølelsens og barmhjertighedens gudinde og det guddommelige moderaspekt af buddhismen, svarende til gudinden Tara i tibetansk buddhisme. Det er den samme guddommelige energi som Jomfru Maria fremstår med i kristendommen, og som Isis gjorde det i de Ægyptiske mysterier.

Som en sand oplyst har Kwan Yin aflagt løfte om at blive i det jordiske rige indtil alt andet levende har fuldført oplysning og derved er befriet fra den lidelsesfyldte cyklus af fødsel, død og genfødsel. Kwan Yins navn er en oversættelse af navnet på Sanskrit, Kuanshih Yin, hvilket betyder “Hende som lytter til verdens gråd”.

På mange billeder bærer Kwan Yin oplysningens perler. Ofte er hun også vist skænkende en strøm af healende vand “Livets vand” fra en lille vase. Med dette vand bliver alle hengivne og alt levende velsignet med legemelig og åndelig fred. Riskornet symboliserer frugtbarhed og næring, og hendes hænder indeholder forskellige kosmiske symboler eller rituelle positioner.

Kwan Yin siges at være det feminine aspekt af Avalokitesvara. Avalokitesvara fødtes gennem en lysstråle fra Buddhas højre øje. Det første han skal have sagt er ” Om Mane Padme Hum” (Om juvel i lotus). Han blev kendte af tibetanerne som Buddhas jordiske repræsentation og som vogter af Dharma-læren indtil ankomsten af Herren Buddha.