Isis

billed af isis

Billed af Isis fra tirax.dk

Isis er en Ægyptisk Moder Gudinde som ofte afbilledes med et ammende barn, Horus,  ved sit bryst. Hun kaldes Gudinden med de 10.000 navne, da alle Gudinder siges være  et aspekt af hende, og dermed et  aspekt af den Guddommelige Moder.  Hun er forbundet med healing, alkymi og månens energi, og hendes energi repræsenterer det feminine aspekt i naturen. Hendes nøgleord kan siges være  healing, modtagelighed, pleje, mildhed og den skabende kraft.

Isis kulten i det gamle Ægypten pågik i mange århundreder til omkring 500 e kr. Hun var den første  ”Madonnaen og barnet”, senere efterfulgt og overtaget  af Jomfru Maria og Jesus barnet.

Man sidestiller Gudinden Isis med vestens Moder Maria og Østens Maria/Kwan Yin. De er alle en del af den samme energi .

Isis arbejder og understøtter kærligt alle dem der ønsker at give healing og at blive mestre i dette gamle håndværk. Hun siges stamme fra stjernesystemet Sirius, der er den klareste stjerne på himmelen, set fra Jorden.

Myten om Isis er flettet sammen med Osiris myten.  Osiris var konge over Ægypten og gift med sin søster Isis. Hans bror Seth var meget misundelig  på hans status som elsket konge, og han ønskede ham dræbt.  Han gjorde flere forsøg men til sidst lykkedes det ham, og Osiris blev dræbt og gemt afsted i en fjern afkrog. Isis fandt ham dog  og begravede ham ordentlig i ørkenen. Seth fandt graven og delte ham i 13 dele,  som han derefter spredte ud over hele landet. Isis lykkedes at samle alle delene  undtagen den 13, som var den som Seth havde spist. Hun skabte den manglende del  i guld og  sang derfter over ham til han kom til live igen.  Osiris genopstår dermed og på den måde blir Isis gravid med Horus. Osiris bliver kåret til Konge af livet efter døden og de dødes hærsker.

I Osiris-mysterierne modtog  Isis de maskuline og feminine principper fra Sirius, som gjorde at  hun kunne undfange Horus via en jomfrufødsel.  Isis er porten, eller portåbneren der fører den indviede ind i det kosmiske liv. Det var hende, der både opvækkede sin ægtefælle og undfangede solprincippet i en ny form (Horus Ur).