Shambhala

Billede af shambhala: malet af Peter Fich

Billede af shambhala: malet af Peter Fich

Shambhala er en legende og en myte der florerer i mange forskellige lande især i Østen.

Det er en gylden æterisk by hævet over den fysiske virkelighed, hvor der hersker en paradisisk fred mellem alle dem der lever der.

Det Store Hvide Broderskab siges at holde til der ligesom Shambhalas Råd.  Nogle siger at Sanat Kumara er Shambhalas Indre Konge og at ungdommens kilde også har sin placering der. Selve navnet Shambhala er Sanskrit og betyder  fred/ ro/lykke.  Ifht Alice B. Bailey betyder Shambhala ”Centeret, hvor Guds vilje er kendt”

Shambhalas placering er lidt usikker, og de forskellige religioner er lidt uenige, men  det er næsten altid et eller andet sted omkring Tibet, ofte nord eller vest for.  Mongolerne mener feks. at Shambhala ligger i det sydlige Sibirien, Altai folket menar att bjerget Mount Belukha er porten til Shambhala, og den gamle forkultur i Tibet, Zhang Zhung, mente den lå i Sutlej dalen i Punjab. Moderne buddhistiske forskere  mener  derimod at Shambhala ligger højt over Himalaya,  I Dhauladhar bjergene der ligger rundt byen  Mcleodganj, hvorfra den 14:e Dalai Lama residerer.  Dalai Lama selv siger om Shambhala i en belæring i Bodhgaya i 1985:

 ”De personer der har den særlige tilknytning  kan rejse derhen gennem sin karmiske forbindelse, på trods  af at det ikke er et fysisk sted som vi kan finde her på jorden. Vi kan blot  sige at det er et rent land, et paradisisk sted i det menneskelige rige . Og har man ikke de meriter og den karmiske  forbindelse der skal til, kan man ikke komme  derhen.” ( frit oversat til dansk )

I den samme ånd kan man sige at denne gamle legende er fortalt:

A young seeker sets off on a quest to find Shambhala and after a long and difficult journey across the Himalayas arrives at the cave of an old hermit. “Where are you going?” the hermit asked. “To find Shambhala,” replied the youth. “Ah! Well, you need not travel far,” said the hermit. “For the kingdom of Shambhala is in your heart.”  – Old Tibetan Legend

Shambhalas energi er opdelt i tre hovedstrømme. Den ene strøm kan kaldes for Renselsens Energi, den anden for Destruktionens Energi og den tredje for Organisationens Energi.

En gammel Kalachakra profeti  fortæller at når Jorden er blevet så fyldt med grådighed  og krig , og alt håb er ude, vil den 25:ende konge af Shambhala komme med en kæmpe hær , og styrte de korrupte ledere, og føre verden ind i den Gyldne Tidsalder. Nogle mener  at det vil ske i år 2424.