Mount Shasta

Mount Shasta Foto af Bubba Suess

Mount Shasta Foto af Bubba Suess

Mount Shasta er et helligt bjerg beliggende  i Californien, USA.

Shasta betyder også kilde til harmoni og fred, og bjerget er blevet identifieret af forskellige grupper som et kosmisk kraft sted, et ufo landings sted, porten til den 5:e dimension, kilden til magiske krystaller, og et af de 7 hellige bjerge i verden. Andre kalder det ”The Great Mother ”og hvor det så står for bla spirituel omsorg.

Selve navnet Shasta betyder hvid, det hvide bjerg og mange forskellige grupper mener at det er en portal mellem verdnerne. En portal mellem denne verden, oververdenen og underverdenen.

Mount Shasta menes af mange at være et af Jordens 7 chakraer, rod chakraet.

En legende fortæller,  at der inden i bjerget lever folk fra det sunkne og forsvundne land Lemurien.  Det var rosenkreuzerne i 1930:erne der begyndte at sprede den tro. Man mente der var blevet  skabt en hel underjordisk by ved navn Telos, efter at Lemurien sank i havet og de flygtede dertil.

Disse folk siges at være meget højt spirituelt udviklede, med høje og yndefulde  kroppe med store pander og hoveder. De siges at være så spirituelt udviklede at de kan forandre dem selv fra materie til ånd blot i kraft af deres vilje. Deres kraft siges at blive styrket af store krystaller fra det sunkne kontinent som de bragte med sig til Mt. Shasta.

I 30:erne fortalte Guy Ballard, stifteren af I AM bevægelsen, at han mødte den opstegne mester St Germaine på bjergsiden af Mt Shasta.

Mount Shasta er det næst højeste bjerg i Kaskaderne, og en af de  sydligste vulkanerne i det område.   Shastas sidste udbrud var i 1786 og svovlkilderne nær toppen af bjerget fortæller at den vil vågne igen en gang i fremtiden.

Flere nordamerikanske indianstammer har haft sæde ved og omkring det hellige bjerg. Modoc indianerne var en af dem. De havde en skabelsesberetning der  vedrørte Mt Shasta. Den fortalte  at Den Store Ånd boede og levede på bjerget efter at have skabt verden. En dag faldt hans datter  ned fra bjerget og landede blandt grizzlybjørnene. Der  voksede hun op og da hun blev voksen  giftede hun sig med en af bjørnene, og deres børn blev de første mennesker.  Som straf befalede Den Store Ånd bjørnene at gå på fyre ben og sprede deres børn, menneskerne, ud over hele verden.

Idag lever der efterkommere af disse nordamerikanske indianere i området og de udfører stadig nogle af sine ældgamle ritualer på og omkring bjerget. Hvert år påkalder feks også Wintu folket bjergånden med ritualer og dans , alt sammen som har til formål at sikre strømmen fra de hellige kilder på bjerget.

Den store interesse fra New Age udøvere  har skabt lidt spændinger.  Indianerne har deres mening om hvordan man bør håndtere det hellige bjerg og de hellige steder rundt omkring på bjerget, og føler sig stødt af de andres måde at rense krystaller m.m. i kilderne.

Der er også blevet opført et buddhistisk kloster på bjerget, og hvert år ved fuldmånen  i stjernetegnet Tyren bliver der afholdt en 3 dage lang festival  til ære for Buddha. Festivalen  kaldes  ”the Mount Shasta Wesak festival”. Den samme festival der også afholdes i Himalaya.

I Mount Shasta by, ved foden af bjerget,  findes der et væld af forskellige alternative grupper, behandlere, meditationscentre og yogacentre. Der findes også en mindre pyamide der er 24×24 fod og som er dedikeret til gudinden Isis og til det formål at heale forskellige sår på sjælen, og samle og forbinde den lille sjæl med den Store Ånd, Gud.

For mange er Mt shasta et indvielses sted som sender opvågningens energi op igennem dem der mediterer der, i svedehytter, ved ritualer , eller som bare kommer for selv at opleve energierne.