Enhver kan rense og heale sit eget hjem

Sendt

af
Ilse B. Johannesen
www.dengyldnesol.dk

 

Enhver kender til den situation, at man er ude at kigge efter en ny bolig, det være sig en lejlighed eller et hus og idet man træder ind over dørtærsklen, så kan man allerede fornemmer om man bryder sig om at være der eller ikke. Det fordrer ikke at vi har specielt udviklede evner el.lign, det er noget som de fleste kan nikke genkende til og som man ikke altid kan forklare. Man føler sig enten meget velkommen, det føles neutralt eller også har man en ubehagelig følelse af stedet. Vi kender måske også eller har hørt om børn som enten har nægtet at gå ind eller som ikke har villet derfra igen!

Masser af energier, hvad enten vi kalder det følelser, fornemmelser eller bare “vi kan mærke det i maven eller brystet, ja masser af disse energier kan vi alle sammen fornemme og opfatte. Det er bare ofte, at vi ikke tænker over det.

Og hvad er det så at vi kan fornemmer. Alt alting bare “ånder” og det gør vores hjem og jorden under det også, og derfor kan vi tit opsnappe eller fornemmelse forskellige ting .

Alt bliver påvirket af omgivelserne – vi kender det selv, hvis vi f.eks. er på en arbejdesplads og nogle kollegaer måske småskændes eller har et anstrengt realtion. Det påvirker os alle og bliver tit også hængende i rummet selv efter at de er gået. Og ligesom det påvirker os, på samme måde optager vores hjem disse energiudladninger mere eller mindre. Når en person har boet et sted ilængere tid med en f.eks. en sorg, tungsindighed el.lign, så bliver de energier “hængende” i rummet og påvirker os, såsnart vi går ind i det.

Det kan være den slags ubalancer som ubevidst kan få en til at ville gøre rent, lufte ud eller ligefrem flytte om. På samme måde som vi gør det på det fysiske plan, kan der også være brug for at vi gør det på andre planer.

Det kræver lidt af os, men hvor er det bare dejligt bagefter og er hjemmet ikke næsten altid blevet lysere og lettere efter en gang rengøring? Og ikke mindst hvad sker der efter at vi har malet væggen i en ny farve? Den renhed, forandring og lethed kan vi også give vores hjem, der hvor det ikke er synligt.

Tænk på alle de energiudfoldelser der har været i hjemmet. Tænk på hvor mange forskellige mennesker/familier der har boet der. Alt dette efterlader sit aftryk og vil påvirke os, hvis vi ikke renser ud. Der er masser af mennesker som måske bliver deprimeret, lidt ensomme eller andet, når de kommer hjem eller som har fået diverse fysiske skavanker efter at de er flyttet ind. Det har ikke altid noget med en selv at gøre.

Efterhånden er utrolig mange blevet meget selvbevidste og forsøger at forholde sig konstruktivt til sig selv og sin egen balance, men vores omgivelser skal også holdes i balance og det er her at vi alle kan gøre en indsats. For hvorfor gå rundt og føle sig mere træt, lidt tynget, eller for dens sags skyld overivrig, hvis ens egen naturlige balance/rytme er en helt anden. Tænk også på al den energi som vi så bruger på at rette op på vores balance hele tiden, netop fordi vi måske bliver påvirket af vores miljø.

Mange er også aktivt begyndt at studere eller bruge Feng Shui princippet og der er mange ekspemler på hvordan det hjælper at indrette sig efter nogle mere åndelige principper. Jeg synes bare også at selv “grundrengøringen” er vigtig. Og den må være basal for at alt det andet kan fungere optimalt.

Nu har der været en masse udsendelser i Tv om hvordan forskellig energi og/eller andre sjæle kan påvirke vores hverdag – tage vores energi eller sørge for at altmuligt går i stykker i huset eller andet. Og det kan se ud som om at det kræver noget helt specielt for at rense ud – det er bare ikke altid tilfældet. Det kan selvfølgelig være nødvendigt at få nogen udefrakommende til at hjælpe en, men sådan er det jo også med ens egne mønstre f.eks.. Det er kan være svært selv at se, fordi man er så hyllet ind i det selv, men generelt vil jeg altså vove at påstå at ALLE kan gøre en stor stor del selv. Ganske enkle måder kan løfte energien i hjemmet og flytte fokus.

Alle kan beslutte hvilken energi de ønsker i deres hjem. Det det være et varmt hjem, hvor man føler sig meget velkommen. Skal det være en aktiv energi, så man får gjort en masse, skal det appellere til ens kreativiet, eller skal det være en oase, hvor man hviler, har stilhed og fred. Valget er vores eget. Det eneste det kræver er, at vi er det bevidste og beslutter hvad vi gerne vil have, som det nu er med alt andet i vores liv. Vi glemmer bare så tit noget af det mest fundamentale – vores hjem.

Man kan prøve engang bare at fornem hvordan energien er i ens stue i forhold til f.eks. soveværelset. Fornemmes det forskelligt? Hvordan? Det kan være en god idé at gå rundt i dit hjem og evt. også have (her gælder jo nøjagtig det samme) og fornem hvad du føler eller tænker om de forskellige steder. Nogen gange hjælper det at have lukkede øjne, andre gange skal de være åbne. Når først du er blevet bevidst om hvordan du synes energien er i et rum (og det kan godt være forskelligt fra den ene ende af rummet til den anden), så afgør med dig selv om du er tilfreds med det. og beslut med dig selv hvordan du gerne vil have at energien skal være. Hvis det er din stue – er det måske her at du gerne vil have tryghed, hygge og også et sted hvor du kan afstresse og lade op igen. Når du har besluttet det, så kan du evt. prøve at sige beslutningen højt og se hvad der sker bare ved det. Nogen gange kan man næsten mærke at rummet “taler” til en- at der sker noget med enerigen med det samme..

Nogengange kan det være en god ide at starte med at neutralisere rummet. Det kan man gøre på mange måder – Man kan helt enkelt bede om det , eller måske man fornemmer at en speciel farve skal bruges for at det bliver neutraliseret, nogen går med lys, bruger den violette flamme eller brænder røgelse (f.eks. salvie)- måske skal man forestille sig en Ajax hvid tornado fare omkring og rense det hele! – alle redskaber kan bruges. Det kan også være rart at åbne vinduerne som et symbol på at man slipper noget ud – eller spille et bestem stykke f.eks. klassisk musik. Hvis det er svært, så kan man bede om at et helt rengøringshold af engle kommer med skrubbe og spand! Det hjælper til at få alt det ud som vi ikke har brug for mere og som ikke er konstrkutivt eller kærligt.

Mulighederne er uendelige – men det vigtigeste er at vi slipper for evt. destruktiv påvirkning og vi tilgengæld får det som vi har brug får.

Og endelig – skal man flytte i nyt hus eller ny lejlighed, så er det måske en god idé at rense godt ud inden man flytter ind. Lad energien, som var med de tidligere beboere, flytte med ud så der bliver plads til det nye. Det er næsten en ting som burde være knyttet til enhver ejendomshandel eller lejekontrakt, for det er så vigtigt.

_____________________________

Ilse Johannesen laver personlige sessioner, afholder aftenarrangmenter og workshops indenfor bl.a “Kommunikation med Dit Højere Selv”, “Lær at rense og heale dit hjem”, “Kontakt med egne guider og vejledere”. Se mere på www.dengyldnesol.dk.